Театрална трупа

Тримесечен курс за деца от 6 години до 12 години

Вдъхновени от радостта в очите на децата и мотивацията им за изява на сцена, ви представяме НОВ курс за деца от 6г до 12 г. – „Театрална трупа“ със Стефан Петров

Курсът е предназначен за всички деца, които искат да усъвършенстват своите творчески умения, като:

- съчиняване на поезия, проза и драматургия
- разказване на истории и усвояване на правоговор
- пеене и танци на сцена
- развиване на умения за сценична реч и движение
- режисура и актьорско майсторство

Какво ще научат децата, освен горепосочените умения?

Работа в екип, изслушване, психология на героя, търпение, отговорност, развитие на волята, концентрация на вниманието и др. 

Курсът цели влагането на талантите и уменията на децата в един приятен и взаимен процес. Докато те развиват и надграждат своя талант, ще се изготви цяло представление, в което всеки ще взима участие, спрямо своя труд в процеса. Участието на децата зависи от тяхната инициативност. Децата няма да взимат участие в сфера, която не чувстват близка. Например, ако детето е добро в пеенето, но не иска да танцува, то тогава би могло да пее в песента. А други, които обичат да танцуват, изработват танца. Основата е актьорското майсторство и всички ще имат роля. 

Представлението, което ще изготвим ще е авторско (заедно ще го измислим), в зависимост от децата, които ще се включат в него. За да изградим представление, ще ни е нужно време и любов - ще изграждаме заедно по време на курса, ще репетираме заедно и у дома. Представлението ще е с послание и смисъл, което ще се опитаме да донесем до публиката, защото крайната цел на една театрална трупа е да играе пред публика и да допринесе за нейното по-добро настроение и живот! 

Курсът е с продължителност от 3 месеца. Стартира на 2 март и приключва в края на месец май. Курсът е отворен за нови деца. Деца могат да се включат по всяко едно време, защото винаги можем да добавим още един талант към нашата театрална постановка. 

Група: максимум 12 деца, минимум 6

Време: всеки вторник от 17.30ч. до 19:00ч.

Цена: 150 лв с възможност за плащане на 3 равни вноски.

Отговорността за евентуални отсъствия се покрива от родителя. При подготовката на театрално представление с трупа е много важно присъствието на всяко едно дете, тъй като процесът е общ и дори без едно дете, вече не е същото, не може да се репетира пълноценно.

За информация и записване: 0898 485549

FB_IMG_1613459843238

За преподавателя:

Стефан Петров е бакалавър психология с опит в сценичните изкуства и в преподаването. Учил е актьорско майсторство в НАТФИЗ и е играл мюзикъли в "Сълза и смях" - София, Сатиричен театър "Алеко Константинов" - София. Взимал е участие в много други кино, певчески и театрални проекти.
Преподавател по сценични изкуства с четири годишен опит, съчетава в заниманията си любов и свободолюбивост към детския творчески дух и отговорни организационни умения. 

 

Нашите курсове

Център Френе предлага ежедневни интересни курсове за деца и ученици на възраст от 4 до 11 години.