Театрална школа за деца - Мюзикъл

Деветмесечен курс за деца от 5 години до 12 години

За всички деца, които обичат театъра, музиката и танците, създадохме авторска методика за обучение по музикален театър, в която си поставяме дългосрочни и практични цели. В нашата школа, децата ще могат да се забавляват, да учат и да се развиват разностранно.

 

“Театрална школа за деца - Мюзикъл” е базирана върху поетапното и игрово придобиване на знания и умения, чрез едногодишен план на обучение с авторска учебна система. Преподаването е основано върху обучението на актьори в НАТФИЗ.

Курсът е предназначен за всички деца, които искат да усъвършенстват своите творчески умения, като:

- съчиняване на поезия, проза и драматургия
- разказване на истории и усвояване на правоговор
- пеене и танци на сцена
- развиване на умения за сценична реч и движение
- режисура и актьорско майсторство

Какво ще научат децата, освен горепосочените умения?

Работа в екип, изслушване, психология на героя, търпение, отговорност, развитие на волята, концентрация на вниманието и др. 

Курсът цели влагането на талантите и уменията на децата в един приятен и взаимен процес. Докато те развиват и надграждат своя талант, ще се изготви цяло представление, в което всеки ще взема участие, спрямо своя труд в процеса. Участието на децата зависи от тяхната инициативност. Децата няма да вземат участие в сфера, която не чувстват близка. Например, ако детето е добро в пеенето, но не иска да танцува, то тогава би могло да пее в песента. А други, които обичат да танцуват, изработват танца. Основата е актьорското майсторство и всички ще имат роля. 

Курсът ще приключи с представяне на спектакъл - мюзикъл от всяка група. Представлението на първа група ще бъде тип „отворен урок".

Курсът е с продължителност от 9 месеца. Стартира през м.октомври и приключва в края на месец м.юни. 

Първите ни репетиции ще са на 5ти, 6ти и 7ми октомври.

Цената за месец (4 урока) е 60лв или за три месеца (12 урока) 150лв.

Група: максимум 10 деца, минимум 8

Отговорността за евентуални отсъствия се покрива от родителя. При подготовката на театрално представление с трупа е много важно присъствието на всяко едно дете, тъй като процесът е общ и дори без едно дете, вече не е същото - не може да се репетира пълноценно.

Посещенията ще се провеждат:

Вторник от 17:45 до 19:00 за децата от 5г.до 7г.
Сряда от 18:00 до 19:30, за деца от 7г. до 9г.
Четвъртък от 18:30 до 20.00 за деца от 9г. до 12г.
 

За информация и записване: 0898 485549

 

Къде: в сградата на ЧНУ”Селестен Френе” - Колеж по туризъм, ет.2

 

Записването се случва с авансово плащане на таксата на банковата сметка на фирма: 
"Нов Живот - Съюз" ООД 
МОЛ: Стефан Петров
IBAN: BG65 UNCR 7000 1523 1880 57 
Основание: творческа школа, период, име на детето 

 

*Само авансовото плащане затвърждава мястото на детето ви. Преди да платите, моля, информирайте се за свободни места на телефон 0898485549. FB_IMG_1613459843238

За преподавателя:

Стефан Петров е бакалавър психология с опит в сценичните изкуства и в преподаването. Учил е актьорско майсторство в НАТФИЗ и е играл мюзикъли в "Сълза и смях" - София, Сатиричен театър "Алеко Константинов" - София. Взимал е участие в много други кино, певчески и театрални проекти.
Преподавател по сценични изкуства с четири годишен опит, съчетава в заниманията си любов и свободолюбивост към детския творчески дух и отговорни организационни умения. 

 

Нашите курсове

Център Френе предлага ежедневни интересни курсове за деца и ученици на възраст от 4 до 11 години.