Мария Славова

За Мария английският език е страст, с която заразява всички около себе си. Мими открива магията в детските питащи очи и я предава, като мотивира децата, изтъква силните им страни чрез междупредметните връзки, в които въвлича езика, игри, упражнения и различни материали. Истинска награда е, когато чува децата да комуникират или да пеят песни на английски, да се въвличат непринудено и извън класната стая.

Най-голямата ѝ гордост като преподавател, са учениците и техните успехи. Няма друго усещане за нея, като това да види пламъка в очите на децата, които са разбрали това, за което се говори, без значение дали е свързано с предмета, който преподава или за „нещата от живота“.

Мария вярва, че училището трябва да е добре адаптирано към нуждите на учениците и учителите, както и адекватно да развива в младите хора всички необходими способности за живота през ХХІв.

IMG_4445

За работата си в училище “Френе” казва:

“В лицето на Френе откривам училището такова, каквото вярвам, че трябва да бъде - училище на бъдещето, а в колектива - положително настроени хора, които ти връщат мотивацията, ако случайно започне да ти се губи.”