Люба Славова

През 28 годишния си професионален опит като начален учител, Люба се убеждава, че училището трябва да е желано място за всички деца – място за знания, щастливи преживявания, приятелства… Според нея това зависи от личното присъствие на учителя и връзката му с децата, основана на любов и доверие. Методите ѝ на преподаване използват емоционално-въздействащи средства като слово, игра, музика и др.

IMG_4511

За работата във “Френе” казва:

“Избрах да преподавам тук, защото имам свободата да прилагам различни методи, което друго училище би ограничило. Тук преживявам по нов начин знанията с децата и заедно вървим напред.
За мен най-важна е не статистиката колко ученици съм ограмотила, а дали те са станали добри хора, дали са намерили точното си място в живота, дали си спомнят с радост и любов първите години в училище...
С "Френе“ започва нов етап в професията ми и съм удовлетворена от факта, че децата са "жадни“ за знания, че приемат идеите ни и ги реализират. Пред мен стои предизвикателството сърцето ми да тупти с пулса на техните сърца. Защото времето, а и отговорността ми като педагог го изискват.”