Галина Желязкова

Галя осъзнава, че желае професионалната й реализация да бъде свързана с работа с деца на един по-късен етап от житейския си път. Преминава през най-различни поприща: работата си в офис, притежава книжарница, организира Творчески работилници, Фермерски пазари за чиста родна и биосертифицирана продукция, Фестивали за натурални продукти и ръчни изработки. Правейки си равносметка какво й носи най-голямо удоволствие, установява, че това е безценната емоция, която доставя общуването с деца.

Галя споделя:

Паралелно със следването ми в специалност ПНУП, имах щастието да придобия по-сериозен опит в работата с деца - чрез детските програми на пермакултурна ферма „Биотифул“, летни занимални в различни школи и общински детски център, където преподавах английски на подготвителни групи и 1 клас.

За работата си в училище “Френе” казва:

"Училище Френе е светъл лъч в сферата на образователните услуги. Разчупвайки рамките на доминиращата система, предлага алтернатива - обучение, в което децата биват обгрижвани с много любов, усвояват полезни знания докато се забавляват, без страх и напрежение. Всички искаме децата ни да са спокойни и щастливи, да учат без стрес. „Френе“ използва присъщата им любознателност, за да придобият знания по възможно най-естествения начин, да преминават през науките с любопитство и удоволствие. Поради индивидуалното отношение към всяко едно дете, то има възможност да развие пълния си потенциал."