Събития - месец май

Семинар: Болестите при нас и децата ни

на 11 май 2019г (събота) от 15:00ч. до 18:30ч.

По метода СЕМЕЙНИ КОНСТЕЛАЦИИ (2)

Това е четвърти семинар от втори цикъл "Семейно отношения" по метода Констелации.

Темите от ВТОРИ цикъл са както следва:

1. Училището - 30 март от 15:00ч до 18:30ч.
2. Корените на любовта в семействата - 6 април от 15:00ч до 18:30ч.
3. Закони за успеха при децата - 20 април от 15:00ч до 18:30ч.
4. Болестите при децата - 11 май от 15:00ч до 18:30ч.
5. Страховете при децата. - 18 май от от 15:00ч до 18:30ч.

Повече информация тук.

Фестивал "Бургас твори" - Творчески работилници на преподаватели от Училище "Френе" 

на 11-ти май 2019г.

Преподаватели от Училище "Френе" ще водят две работилници 

от 11:00ч до 13:00ч - Изработка на африкански къщи

от 13:00ч до 15:00ч - Изработка на маски

Burgas tvori

Фестивал "Бургас твори" е проект, който събира под един покрив художници, приложници, дизайнери, артисти, спортисти, фрилансери и всички любители на изкуството в целия им широкоспектърен блясък, за да даде нов облик на културния живот в Бургас. На територията на Експозиционен център "Флора Бургас" всеки може да се потопи в творчески работилници на училище "Френе".

Среща с Ben Jo - Да порастнеш извън системата

на 13 май 2019г. от 18:00ч до 20:00ч.

Заповядайте на среща с Ben Jo, за да чуете какво е да растеш в алтернативно училище, как се адаптираш към "големия свят" след това, какви са ползите и негативите и дали възможността да правиш избори за живота си в ранна възраст помага за доброто самочувствие и за усещането, че можеш.

да порастнеш извън системата
Бен е от Австралия и е порастнал в алтернативно училище, което продължава да работи успешно и е менажирано от майка му. Това прави погледът му върху процесите там още по-задълбочен и актуален и към момента. След като завършва университет със специалност строителен инжинер, започва работа в Лондон в голяма софтуерна компания, но скоро усеща, че не намира работата си смислена и значима. И тъй като умее да прави избори и да ги следва - напуска и в момента обикаля света като доброволец в смислени инициативи докато намери работа, в която иска да вложи сърцето и уменията си.
Сега е доброволец в Пространство за учене "Пътеки" в София и е фантастичен с децата, както в часовете по английски, така и в моментите, в които учат през игра. 

Ден на революцията в храненето (Food revolution day) - "Не яж боклуци, яж зеленчуци"

на 17 май 2019г. от 15:00ч до 17:00ч

Работилници за учениците от Училище "Френе" ще се проведат в последните учебни часове с подкрепата на партньорите ни от "Кардамон"

foodrevolution

Образователната кампания “Ден на революцията в храненето” има за цел да стимулира консумацията на повече плодове и зеленчуци за сметка на т.нар junk храни. Кампанията цели да привлече вниманието на възрастните и най-вече на децата, за да се замислят с каква храна се храним и какво влияние оказва тя на нашето тяло, а и на нашето самочувствие.

Прожекция на документален филм "Азбука"

20 май 2019г от 14:00ч до 16:00ч 

Провеждане на кино прожекция на документалния филм "Азбука" по повод дните на братята Кирил и Методий на студенти от Факултет по обществени науки към Университет "Проф.д-р Асен Златаров".

Училище “Френе” организира прожекцията на документалния филм "Азбука" в гр.Бургас. Филмът ще бъде излъчен в още няколко града в България по повод 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.

24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост

Празничен концерт за родителите на децата от Училище "Френе" по случай завършването на учебната година.