Кинофестивал (не)Възможното образование

Училище Френе́ и Читалище Хамалогика стават мост на световните педагогически практики чрез реализацията на кинофестивала за документални филми на тема образование в Бургас.

За втора поредна година кинофестивалът има за цел да адресира дефицита в медийното и обществено пространство на достатъчна като обем и достъпност информация за разнообразните форми, по които образованието може да се случва. Това събитие е повод за обединение на основните участници в учебния процес: учители, ученици и родители.

Търсената промяна е да се повиши разбирането на обществото за това, че има повече от един начин за образование. Тези разнообразни възможности се практикуват от много години и имат доказани положителни резултати в различни училища по света. Филмите и последващите ги дискусии целят да предизвикат участниците да мислят за образование и да припознаят темата като изключително важна за бъдещето на всички ни.

Френе и Хамалогика споделят ценностите на Общност за демократично образование - създателите на фестивала. Ние вярваме, че подходящото образование създава предпоставки за решаване на обществените проблеми.

Билети може да закупите на място.
За предварителна продажба": 0888122243, 0889618160

Цена на билет за една прожекция: 5 лв.
Цена за всички прожекции (5 бр.): 20 лв.

Медийни партньори: Община Бургас, POWER FM - BULGARIA, E-BURGAS, Виж! Бургас

2